*Nettavisen* Nyheter.

Stabil tillit til politiet etter 22. juli

Oslo (NTB): Befolkningens tillit til politiet i Norge er ikke svekket etter 22. juli, tross kritikken for manglende beredskap. Andelen som har svært høy tillit, har økt, viser en ny undersøkelse.

05.07.12 16:12

De siste årene har mellom 83 og 86 prosent svart at de har ganske stor - eller svært stor grad av tillit til politiet i Norge. I tre målinger foretatt av Politihøgskolen (PHS) etter terrorangrepene er denne gruppen like stor, men andelen av dem som har svært høy tillit, har fordoblet seg.

- Tilliten til politiet som samfunnsinstitusjon er robust i Norge, og hendelsene 22. juli ser altså ikke ut til å ha påvirket dette i negativ retning. Når fellesskapet i Norge utsettes for angrep og katastrofe, så støtter man opp, sier forsker Marit Egge ved PHS i en uttalelse.

Målingene er foretatt henholdsvis en måned etter 22. juli i fjor, i november og i midten av mars i år. Samme uke som den siste målingen ble utført, kom Sønderland-utvalget med kritikk av politiets egenevaluering etter terrorsaken.

Politihøgskolen opplyser at deler av respondentene i den siste målingen ble spurt etter at utvalget hadde lagt fram evalueringen. Resultatet av denne siste målingen er imidlertid ganske likt de to andre.

Politiet havner imidlertid et stykke ned på lista over samfunnsinstitusjoner folk mener håndterte hendelsene 22. juli godt. Her får frivillige i lokalmiljøene, helsepersonell, kongehuset og hjelpeorganisasjonene mest ros. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.