RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stabil ukestart for oljeprisen

Sist oppdatert:
Oljeprisen har endret seg lite etter forrige ukes oppgang - selv om OPEC mener markedet er godt forsynt med olje. Les mer her
Forrige uke avsluttet oljeprisen på et nivå vi må 19 uker tilbake for å finne. Mandag har oljeprisen ikke endret seg mye siden fredagens notering. I elektronisk handel blir WTI-oljen notert til 53,66 dollar fatet, som er en nedgang på 12 cent fra slutten fredag.

OPECs president Sheikh Ahmad Fahd al-Ahmad al-Sabah sa i en melding fra kartellet at det er spekulanter som utøver et oppadgående press på oljeprisen ettersom oljelagrene er på vei til å stige over fem års gjennomsnittet.

- Oljen nærmer seg 54 dollar fatet, og det reflekterer heller investorsentimentet mer enn de fundamentale realitetene, sier Dennis Kongsiri i Concorde Energy, et oljetradingselskap med base i Singapore til Bloomberg News.

Ifølge Bloomberg har hegdefond og andre større spekulanter økt sine netto lange posisjoner i oljefuturene for tredje uke på rad.

Antallet spekulative lange posisjoner overgikk antall korte posisjoner med 60.173 kontakter forrige uke, en økning på 11 prosent fra uken før.

Og markedet tror på en videre oppgang i oljeprisen. Ifølge en undersøkelse Bloomberg News har foretatt venter 48 prosent av de spurte i en undersøkelse av oljeprisen skal opp mens 37 prosent venter et fall.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere