Gå til sidens hovedinnhold

Stabile medlemstall

Norges musikkorpsforbund (NMF) registrerer at antall korpsmedlemmer i landet ligger stabilt på rundt 70 000.

FURUSET: Vi ser at vi har et potensiale i tenåringene, og vil jobbe målbevisst med å få inn 30 prosent flere av dem innen 2015, sier kommunikasjonssjef i NMF Stig Ryland.

Forbundet har også sett en gledelig økning på 2000 medlemmer blant de yngste. I tillegg er barn med minoritetsbakgrunn et satsingsområde.

Her har Sissel Larsen (nasjonal konsulent i NMF red.anm.) gjort en god jobb. Hun har hatt noen fine prosjekter, sier Ryland.

Han bekrefter at det virker positivt å få korpsundervisning inn i skole og SFO. På den måten blir korpset en del av skolehverdagen for mange.

Når det gjelder dugnad, så er det ikke sant at det er mer av det i korpsene enn i idretten. Det er viktig å legge til rette for at dette ikke bare blir et ork for foreldrene, sier han.

NMF jobber mot det offentlige for å øke støtteordningene til korpsene. Kulturdepartementet har bevilget 7,5 millioner kroner til innkjøp av korpsinstrumenter i 2008.

De har fått inn søknader på 40 millioner kroner. Det sier litt om behovet. Men det er en fin start. Vi jobber også for momsfritak på instrumentene, sier Ryland.

Reklame

Vårens topp 11 sneakers til herre