RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stabilt overskudd overfor utlandet

Sist oppdatert:
Driftsregnskapet overfor utlandet viser et overskudd på 15,4 milliarder kroner i mars i år, mot 11,7 milliarder i mars i fjor
For 1. kvartal i år viser driftsbalansen et overskudd på 53,9 milliarder kroner. Sammenlignet med 1. kvartal i fjor er dette en økning på 1,7 milliarder kroner.

Handelen med varer og tjenester overfor utlandet ga Norge et overskudd på 17,5 milliarder kroner i mars i år. Varebalansen var på 14,9 milliarder kroner, som er uforandret fra mars i fjor. Tjenestebalansen økte med 0,8 milliarder kroner, og endte på 2,7 milliarder kroner.

Eksport av varer i alt beløp seg i mars til 46,3 milliarder kroner. Dette er en oppgang på 5,3 milliarder kroner sammenlignet med mars i fjor. Import av varer viste en økning på 5,4 milliarder kroner i samme tidsrom.

Eksport av tjenester hadde i mars en verdi på 16,2 milliarder kroner. Sammenlignet med mars i fjor var tjenesteeksporten i år 3,6 milliarder kroner høyere. Total import av tjenester viser en økning på 2,8 milliarder kroner, skriver SSB i en melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere