Stadig bedre poteter

Potetene som er å få kjøpt i butikken er stadig av bedre kvalitet, viser en undersøkelse foretatt av Mattilsynet.

17.01.06 10:50

Mattilsynet foretok en stikkprøvekontroll av poteter både i butikker og hos pakkeri/grossist i andre halvdel av 2005. Konklusjonen er at potetene er av stadig bedre kvalitet.

- Bedre enn i 2004
Det ble tatt 171 stikkprøvekontroller i butikkene, og 69 hos pakkeri/grossist. Tilsynsgruppen ser etter 17 konkrete feil, og de mest utbredte feilene er svake skader og indre defekter.

- Vi fant litt mindre feil i denne kontrollen sammenlignet opp mot samme periode i 2004, så dette viser at potetene som tilbys forbrukerne er av stadig bedre kvalitet, sier Johannes Værdal i Mattilsynet på Matportalen.no.

Det viser også dataene fra Mattilsynets rapport. Mattilsynet har nemlig studert kvaliteten på potetene siden 1988, og utviklingen er jevnt over svært positiv.

Best og verst
Pimpernel hadde flest feil, og Folva kom best ut når det gjelder feil fordelt på sortene. Når det gjelder hvilke butikker som tilbyr de beste sortene, viser rapporten at Rema 1000 kom best ut.

Blant grossistene er det Norgesfrukt som pakker de beste potetene, mens pakkeriene i Østfold kommer best ut i Mattilsynets kontroll.

De mest vanlige feilene er tørre og bløte råter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.