Gå til sidens hovedinnhold

Stadig færre vil ha Jens som statsminister

Oslo (NTB): Hver tredje velger ønsker at Jens Stoltenberg (Ap) fortsetter som statsminister etter stortingsvalget i høst. For tre måneder siden ville nesten halvparten av de spurte at han fortsetter.

Stoltenbergs oppslutning har falt 7 prosentpoeng, fra 43 prosent i mars til 36 prosent i juni, viser en måling som Respons Analyse har utført for Aftenposten.

Samtidig svarer 50 prosent av de spurte at de vil ha Høyre-leder Erna Solberg som statsminister etter valget. Solbergs oppslutning var den samme i mars.

- Dette er jo veldig hyggelige tall og et resultat av at mange velgere ønsker seg ny politikk. Selve statsministermålingen er et symbol på den politiske utviklingen, sier Solberg til avisen.

Stoltenberg har ikke kommentert saken, men Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen påtar seg det ansvaret. Han minner om at det er tre måneder igjen til valget.

- Vi har hatt lav oppslutning før valgkamper tidligere, og jeg minner om at det ikke var mange ganger vi hadde flertall på meningsmålingene mellom 2005 og 2009. Men vi vant valget. Nå gjelder det å diskutere politikk og få fram hva vi står for, og hva et alternativ betyr, sier Johansen. (©NTB)

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene