RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stadig flere barn fødes i konfliktsoner

Så langt i 2015 er hvert åttende nyfødte barn i verden født i en konfliktsone, viser en rapport fra FNs barnefond UNICEF.

Ifølge organisasjonen fødes det i år 16,6 millioner barn i konfliktsoner, en økning på 125.000 fra 2014. Tallet er ventet å øke ytterligere, til 16,7 millioner nyfødte, neste år.

– Annethvert sekund trekker en nyfødt sitt første åndedrag midt i en konflikt, ofte under forferdelige omstendigheter og uten tilgang til legehjelp, sier UNICEF-direktør Anthony Lake i en pressemelding.

– For mange barn starter livet i ekstreme omgivelser, i alt fra konflikter til naturkatastrofer, fattigdom, sykdom eller underernæring. Kan man få en dårligere start på livet, fortsetter han.

I krigsherjede land som Syria, Jemen og Irak må mødre og nyfødte ofte flykte på grunn av urolighetene, noe som innebærer enda større fare for mor og barn, ifølge UNICEF. Også Den sentralafrikanske republikk, Afghanistan og Sør-Sudan nevnes som svært farlige land å bli født i.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere