*Nettavisen* Nyheter.

Stadig flere barn har egen TV på rommet

Stadig flere barn og tenåringer har egen TV på rommet. I fjor ble det solgt 351.000 TV-apparater her i landet, skriver Vårt Land.

20.06.08 11:01

Elektronikkbransjen opplyser at årets salgstall er ventet å ligge på samme nivå.

- Hver husstand får stadig flere TV-apparater, noe som i neste omgang betyr at stadig flere barn får eget TV på soverommet, sier informasjonssjef Erik Andersen i Elektro-Elektronikk-bransjen (EE-bransjen).

Forklaringen er, ifølge Andersen, svært enkel. Barn får TV-spill og da trenger de en skjerm, melder NTB.

En undersøkelse den kristne organisasjonen Barnevakten har gjennomført blant 240 barneskoleelever i Bergen viser at rundt halvparten av 6. og 7. klassingene har eget fjernsyn på rommet. Om lag hver tredje 4. og 5. klassing har eget TV.

På spørsmål om hvor mye tid de brukte foran TV-en svarte over halvparten av barna at de så halvannen time eller mer på TV hver dag.

Psykolog Jostein Sognnæs, som er leder av foreldreutvalget på skolen der undersøkelsen ble gjennomført, advarer på det sterkeste mot TV på barnerommet.

- Før samlet fjernsynet familien. Når flere barn får TV på rommet mister familien fellesopplevelser, sier Songnnæs. Han oppfordrer foreldrene til å følge med på hvilke programmer barna ser på og hvilke spill de spiller.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.