Gå til sidens hovedinnhold

Stadig flere container-båter kommer til Oslo

Synes du det ser ut til stadig å komme flere container-båter til Oslos havner? Det stemmer.

Ormsund/Sjursøya: 124.000 containere ble lastet og losset i Oslo havn i 2010. Det er nesten 13 prosent flere containere enn i 2009, opplyser havnevesenet.

– Sjøveien er miljøveien. Vi synes det er positivt at flere vare-eiere velger å sende varene sine den miljøvennlige sjøveien, sier havnedirektør Anne Sigrid Hamran.

Mobiltelefoner og klær

Det er stor sannsynlighet for at mange av gjenstandene du omgir deg med hjemme og på jobb har kommet inn over Oslo havn.

Fra vekkerklokka som ringer om morgenen, mobilen du bare ikke kan leve uten, kaffebønnene kaffen din er laget av, bilen du kjører eller klærne du går i - Oslo havn er Norges største og viktigste importhavn for forbruksvarer.

Halve Norge bor under tre timers kjøring fra Oslo havn. Nesten en fjerdedel av Norges befolkning bor i Oslo og Akershus. Og befolkningsveksten i dette området forventes å øke.

Mer gods

På denne tiden i fjor fortalte havnevesenet om økt båttrafikk, og det har altså fortsatt - og vil fortsette.

– Vi forventer mer gods over havna for å dekke den stadig økende etterspørselen etter forbruksvarer. Vi bygger ut godshavna i Sydhavna for å kunne forsyne befolkningen med de varene de etterspør, sier havnedirektør Anne Sigrid Hamran.

Oslo havn har i dag to containerterminaler, på Ormsund og Sjursøya. Hver uke anløper 9 skip disse terminalene. Containerterminalene drives av private operatører, mens kranene eies og driftes av Oslo Havn KF. I fremtiden vil alle containerne være samlet på Sjursøya.

Bilrekord

Over 55.000 nye biler ble fraktet med de to ukentlige bilskipene som anløper Bekkelagskaia og videre ut til spente nybilkjøpere. Audi, Volkswagen og Skoda er blant bilmerkene som kommer inn over Oslo havn.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant