RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stadig flere glemmer passet

Foto: Scanpix (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kraftig økning i antall nødpass på Gardermoen.

I fjor måtte politiet på Gardermoen hjelpe 6239 nordmenn som sto på flyplassen klare til å reise, men uten pass. I år blir antall utstedte nødpass langt flere.

Tallene fra i fjor var en økning på hele 50 prosent fra årene før. Selv om politiet ikke sitter på noen eksakte tall, går det mot en ny, kraftig økning også i år, skriver Aftenposten.

- Grytidlig lørdag og søndag er rushtid for nødpass, og nå om sommeren skriver vi ut cirka 700 slike pass hver måned. Dessverre glemmer mange å sjekke eget og barnas pass før de sitter på Flytoget, og da kan det være for sent å redde ferien, sier seksjonssjef Tom Fjæstad ved Gardermoen politistasjon.

Å sette sin lit til nødpass er heller ikke en god idé. Senest i helgen måtte et ektepar se flyet til USA gå uten dem. Passene deres var gått ut på dato, og amerikanske myndigheter godtar kun pass av den nye typen skrevet ut med maskin.

Et nødpass koster det samme som et vanlig pass, 450 kroner for voksne og 270 kroner for barn, men er gyldig for bare én reise. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere