RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stadig flere journalister blir arbeidsledige

Sist oppdatert:
Over 400 journalister var arbeidsløse i mai, noe som er en økning på 15 prosent fra året før. Økningen er enda større for informasjonsmedarbeidere.

Det er ikke lett å være journalist uten arbeid om dagen. Statistikk fra Aetat viser at det ved utgangen av mai var det over 400 arbeidsløse journalister. 211 var helt ledige, 159 delvis ledige, mens det var 27 helt ledige og 23 delvis ledige programmedarbeidere/-sekretærer, viser statistikk fra Norsk Journalistlag.

Ifølge Journalisten topper Oslo statistikken med over halvparten av de helt arbeidsledige journalistene. 112 journalister i Oslo er helt arbeidsledige.

Journalisten skriver på sin nettside at det også blant informasjonsarbeidere er et hardere arbeidsmarked. Det er nå vel 180 ledige, derav 127 helt ledige. Antallet helt ledige har økt med 28 prosent på ett år, omtrent som for gjennomsnittsbefolkningen der økningen var på 29 prosent det siste året.

Statistikken omfatter kun arbeidssøkende som har vært i arbeid. Ferdigutdannede journalister uten arbeidserfaring er ikke med.

Norske bedrifter har for tida behov for 250 journalister og informasjonsarbeidere, viser en undersøkelse Aetat nylig la fram. Undersøkelsen er gjort blant utvalgte bedrifter for å kartlegge næringslivets samlede behov, skriver Journalisten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere