RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stadig færre røykere

Sist oppdatert:
Aldri har det vært mindre populært å røyke, og andelen røykere i Norge synker. I dag røyker bare 29 prosent av befolkningen.

Da de første landsdekkende målinger ble foretatt, røykte over 40 prosent av den norske befolkningen, ifølge Sosial- og helsedirektoratets tobakksavdeling.

Røyketallene er blant noen av funnene fra evalueringen av vinterens antirøykekampanje som vil bli presentert på kreftkonferansen Onkologisk Forum i Bergen torsdag. I en undersøkelse foretatt etter røykekampanjen opplyste nesten en firedel av de spurte at de ville forsøke å slutte å røyke, melder NTB.

SSBs årlige måling av folks røykevaner som ble offentliggjort i mars viser at i i tillegg til de 29 prosent av den voksne norske befolkningen som røykte daglig i 2002, røykte 12 prosent av og til. I 2001 var de tilsvarende tallene henholdsvis 30 prosent og 11 prosent.

– Vi er jo veldig glade for at vi er under 30 prosent, og at det endelig ser ut til å være en positivt trend i befolkning. Det er også svært gledelig at det har vært en nedgang i andelen kvinner som røyker. Det har det ikke vært siden 1970-tallet, sier rådgiver Sigrid Skattebo fra Sosial- og helsedirektoratets tobakksavdeling til NTB.

Hun tror ikke at regjeringens antirøykekampanje er den eneste årsaken til at folk slutter å røyke, men en av flere faktorer. Hun viser til at det er en internasjonal trend i Vesten at andelen røykere går ned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere