RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stadig lavere vannmagasiner - tidenes høyeste strømpris

Sist oppdatert:
Nivået på vannmagasinene faller videre. Samtidig er det i dag notert tidenes høyeste spotpris på kraftbørsen Nord Pool
Prisen på kraft levert i morgen, den såkalte systemprisen på Nord Pool, nådde torsdag 75 øre, som er den høyeste prisen som er notert noensinne på den nordiske kraftbørsen.

Dermed stiger prisen igjen, etter at den trakk noe ned fra midten av desember.

Samtidig kommer det tall som viser at vannmagasinene fortsetter å falle, og ligger langt under normalt.

I uke 1 var fyllingsgraden for hele landet 49,7 prosent, mot 71,5 prosent samme uke for ett år siden. Historikk for perioden 1990 til 2002 viser at gjennomsnittlig fyllingsgrad i uke 1 er 73,6 prosent.

I forhold til uke 52 falt nivået med 2,4 prosentpoeng. I perioden 1990 til 2002 er gjennomsnittlig trekk fra uke 42 til uke 1 på 1,9 prosentpoeng, så reduksjonen i vannstanden var i år større enn vanlig den siste uken.

Det er normalt at vannmagasinene når en topp rundt 90 prosent tidlig på høsten, for så å trekkes ned til snaut 40 prosent i april-mai.

I år tyder alt på at denne bunnen vil være vesentlig lavere, trolig ned mot 20 prosent, selv om dette selvsagt i stor grad avhenger av været fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere