Stadig lettere å jukse på skolen

Foto: (Scanpix)

Tidligere i høst kom det frem at rekordmange studenter ved Universitetet i Bergen var tatt for juks denne høsten. Nye tjenester på nettet bidrar til at det er stadig vanskeligere å avsløre juksemakerne.

Juks preger en stadig større del av den akademiske verden. Det finnes mange nettsteder der studenter kan laste ned ferdige oppgaver gratis, og det kommer stadig nye og mer utspekulerte juksenettsteder, melder BBC.

Et økende problem
Noen av nettstedene er ekstremt tilpasset studenter som ønsker å jukse. I motsetning til de overnevnte nettstedene tar disse betalt for sine tjenester, men da får studentene også mer igjen. Når en student kjøper en oppgave slettes denne fra nettet, noe som gjør det ekstremt vanskelig for skoler og sensorer å avsløre om studentene har jukset.

Professor Susan Bassnett ved Universitetet i Warwick mener at denne typen juks er et økende problem på skoler som tilbyr høyere utdanning.

- På britiske universitet har vi nå en ”klipp og lim”-kultur som har blitt vanskelig å oppdage. Dagens studenter vil teste grensene og universitetene blir bare eksamensfabrikker sier hun.

Det finnes også en rekke nettsteder her i Norge som gir studenter muligheten til å laste ned skoleoppgaver i de fleste fag, og det er nok mange som benytter seg av disse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.