RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stadig mindre tap for Metro

Sist oppdatert:
Gratisavisen Metro er i ferd med å snu sine enorme underskudd. Tredje kvartal endte med et tap på minus 1,7 millioner dollar, 22,8 millioner dollar bedre enn samme periode i fjor.

Metro er verdens største gratisaviskonsern, med 25 aviser i 16 land på 14 språk og med hele 12,3 millioner daglige lesere.

Men satsingen har kostet og hovedeieren, svenske Modern Times Group har tatt store tap på sitt gratisaviseventyr.

Men nå begynner det å se lysere ut for konsernet, som er Schibsted-eide 20Minutters hovedkonkurrent.

Tredje kvartal ble gjort opp med et tap på 1,7 millioner dollar før skatt. Det er en bedring på hele 22,8 millioner bedre enn samme kvartal året før. Ifølge Resume er resultatet 3,2 millioner dollar bedre enn analytikernes forventninger.

Driftsresultatet endte på minus 9,2 millioner dollar, mot minus 21,7 millioner sammer periode året før.

Ifølge Resumé endte nettoomsetning økte til 42,4 millioner dollar i tredje kvartal, opp fra 31,1 i tredje kvartal i fjor. Også dette er bedre enn analytikernes forventninger. Metro har ikke lansert noen titlernye land i løpet av perioden, noe som gjør at tallene er lettere å sammenligne med tidligere kvartal. De har derimot lansert nye aviser i markeder de allerede er til stede i - Spania og Sør Korea.

- Denne organiske veksten gjør at Metro kan ta en større del av reklameinntektene i de markedene vi er til stede i, sier Metro-sjef Pelle Törnberg i en pressemelding.

I Sverige, landet avisen først ble lansert i, går det derimot ikke fullt så bra. Driftsresultatet er redusert fra 14 millioner svenske kroner, til ti millioner og annonsesalget falt med tre prosent, sammenlignet med tredje kvartal i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere