RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Staff melder fengsel til fylkeslegen

Foto: Birthe Steen Hansen (iBergen.no)
Sist oppdatert:
To ganger på én natt forsøkte den drapsdømte å ta selvmord på cella. Nå melder Tor Erling Staff fengselet til fylkeslegen.

(iBergen.no) Draps- og voldtektsdømte Rune Pedersen har flere alvorlige psykiatriske diagnoser. Etter at han ble dømt for drapet på Ingvild Myking på Hylkje i fjor sommer, har han flere ganger forsøkt å ta selvmord i fengselet. Ifølge Bergensavisen var hans siste forsøk natt til søndag med fire timers mellomrom.

Etter første forsøk ble Pedersen sendt til legevakten, men ble ikke innlagt. Tilbake i fengselet gjorde han nok et forsøk.

- I dag kommer jeg til å melde helsetjenesten ved Ila fengsel inn til fylkeslegen, sier forsvarer Tor Erling Staff til BA.

Han hevder Pedersen ikke ha fått legetilsyn i tre dager etter selvmordforsøkene. Staff vurderer også å melde fengselsledelsen til politiet. Direktør i Ila fengsel, Knut Bjarkeid forstår ikke kritikken fra Staff. Ifølge ham er Pedersen en stor utfordring for fengselet og allerede i dag vil de forsøke å få ham innlagt på sykehus.

Under rettssaken mot Pedersen i Bergen tingrett uttalte han at han ville ta imot dommen og deretter ta sitt eget liv. Han har flere opphold på psykiatrisk sykehus bak seg.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere