RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stakk ekskjæresten med kniv - fikk samfunnsstraff

Kvinne stakk ekskjæresten to ganger med kjøkkenkniv.

Etter en fuktig kveld på byen i fjor sommer stakk 23-åringen ekskjæresten to ganger med en 33 centimeter lang kjøkkenkniv, skriver Tønsbergs Blad.

Angrepet skjedde i mannens leilighet i Tønsberg sentrum, og hun kuttet ekskjæresten på venstre side av brystet og i høyre lår. En vekter som var i nærheten fikk satt håndjern på kvinnen, som like etterpå ble hentet av politiet.

Mannen ble - ufrivillig - kjørt i ambulanse til sykehuset, der han fikk sydd kuttene.

Spyttet på, fiket til og sparket politifolk

Kvinnen, som hadde høy promille, er også dømt for å ha spyttet en politimann i ansiktet da hun skulle inn i politibilen.

Dommen i Tønsberg tingrett inkluderer også et tidligere tilfelle av vold mot en offentlig tjenestemann, da hun tre uker før knivstikkingen hadde fiket til en kvinnelig politibetjent som var i ferd med å undersøke ID-kortet hennes - og sparket til henne da hun var på vei inn i glattcella.

Dette er forbrytelser som normalt blir straffet med ubetinget fengsel på cirka 7-8 måneder. Retten har imidlertid funnet ekstraordinære forhold som gjør at hun slipper å sone mer i fengsel enn de 30 dagene hun allerede har sittet i varetekt:

* Hun har tilstått alle forholdene.
* Hun har hatt en svært belastende oppvekst med en voldelig far.
* Hun har nylig startet rehabilitering, og har hatt en udelt positiv utvikling siden i fjor høst.
* Hun har et sterkt behov for behandling etter flere års narkotikamisbruk.

Veldig godt fornøyd

Disse forholdene gjør at retten er kommet til at mer tid i fengsel ikke er riktig straff for kvinnen. Tønsberg tingrett har derfor fastsatt straffen til fengsel i 30 dager, som allerede er sonet i varetekt, og 150 timer samfunnsstraff med en gjennomføringstid på ni måneder.

Kvinnens forsvarer, Jon Anders Hasle, sier kvinnen er veldig godt fornøyd med dommen.

Les flere saker i Tønsbergs Blad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere