Den spektakulære jakthistorien utspilte seg på Nordhus i Bardu 26. november i år.

Se video nederst i saken.

83 år gamle Oddmund Mikalsen fra Bardu skjøt en ungokse på 2-3 år fra 50-60 meter på jaktlagets andre jaktdøgn. Syv elg var årets kvote. Den ene oksen måtte bøte med livet på litt spesielt vis, skriver Nordlys.

Da elgen stablet seg på beina igjen etter Mikalsens første skudd, skjønte elgjegeren at han ikke hadde truffet særlig godt.

- Antakelig traff jeg han i «håndan» (hornene, journ.anm.), så han fikk en hjernerystelse, for da vi kom opp til oksen så han ganske miserabel ut og øynene gikk i kryss, kan elgjegeren fortelle.

Fortumlet okse

Dermed dristet han seg så nært elgoksen som han aldri har vært en elg før. Med forsiktige skritt nærmet han seg den fortumlede elgen som lener seg mot ei gran.

- Jeg gikk bortover til han og ga han det siste skuddet i hodet, forteller Mikalsen.

- Hvor nært var du?

- Vel, jeg stakk pipa bak øret på han og trøkte av. Så jeg var helt atmed han.

På Youtube-filmen som en annen jeger filmet med mobiltelefonen ser man hvor nært Mikalsen kommer elgen. Han bedyrer at dette er første gang han har vært så nært en elg siden han begynte å jakte for vel 20 år siden og at det er uvanlig å jakte på slikt vis.

- Var du redd da du nærmet deg elgen?

- Jeg merka det litt i kroppen ja, men følte meg ganske trygg. Hadde geværet foran meg så det gikk veldig bra, sier Mikalsen.

Halvparten til jaktlaget

Jaktlaget hans består av rundt 11 elgjegere.

- Det er et sosialt miljø og vi har det veldig trivelig i lag, forteller han.

Jaktlaget klarte å fylle kvoten på syv elg i år. Og byttet fordeles på vanlig vis: den ene halvparten går til jegerne og den andre til grunneierne.

Les flere nyheter fra Nordlys.