Gå til sidens hovedinnhold

Standup til inntekt for Leger Uten Grenser

Fredag 5. september 2014 holder noen av Norges beste komikere standupshow sammen med medisinstudentene til inntekt for Leger Uten Grenser.

TORSHOV: Showet finner sted på Cosmopolite scene på Torshov og er i regi av Medisinstudentenes humanitæraksjon (MedHum). Hasse Hope, Magnus Devold og Jonas Kinge Bergland er noen av komikerne som skal stå på scenen denne kvelden.

– Dette blir et show fylt med latter, god humor og overraskelser, både i form av innhold og gjester, lover Liv Astrid Litleskare, nestleder i MedHum Oslo.

Sierra Leone

Dette er medisinstudentenes egen humanitæraksjon og i år samler de inn penger til Leger Uten Grenser sitt arbeid for mødre og barn i Sierra Leone.

– Ett av fem barn i Sierra Leone dør før de fyller frem år, men med hjelp fra organisasjoner som Leger Uten Grenser blir helsesituasjonen for mødre og barn stadig bedre. Standupshowet er en del av innsamlingsaksjonen vår, forklarer Litleskare.

I sommer syklet medisinstudenter fra Tromsø til Oslo i knall oransje drakter, for å skaffe oppmerksomhet rundt aksjonen.

Les også: Gatemat på hjul til Oslofolket

Latter som våpen

Situasjonen i Sierra Leone er svært alvorlig, men denne kvelden vil medisinstudentene bruke latteren som våpen mot urettferdighet. MedHum ser frem til en kveld der publikum er med å bidra til en bedre verden gjennom å le og ha det gøy.

Standupshowet ledes av medisinstudentene Herman Egenberg og Charlotte Lund, som begge har erfaring innen standup og improteater.

– Jeg er utrolig fornøyd med at vi har fått så mange flinke komikere til å stille opp gratis, sier Herman Egenberg.

Komiker og lege

Til sammen vil hele elleve komikere underholde publikum. På scenen finner vi Hasse Hope, mest kjent som programleder i serien Karl Johan på NRK. Magnus Devold er kjent for sitt arbeid med ylvisbrødrene og flere serier VGTV.

Jonas Kinge Bergland er norsk komiker og lege. Han vant prisen for Årets gjennombrudd under Komiprisen 2012.

Odin Eriksson og Siri Seljeseth er begge unge, lovende komikere, som gjør seg stadig mer bemerket på den norske humor-scenen.

I tillegg underholder Vidar Hodnekvam, Henrik Farley, Halvor Johansson, Joakim Skage, Dex Carrington og Jånni K.

Les også: Humormusikal med norsk reisning

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis