RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stangeland endelig frifunnet

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Høyesterett har forkastet påtalemyndighetens anke, og Magnus Stangeland (Sp) er dermed endelig frikjent i stortingspensjonssaken.

Stangeland var tiltalt for å ha mottatt urettmessig mye i pensjon fra Stortinget, samtidig som han hevet fast lønn for konsulentarbeid, styrehonorar og hadde fri bil til en samlet verdi av 536.000 kroner.

I november ble han frikjent for grovt uaktsomt bedrageri i Borgarting lagmannsrett, etter å ha blitt dømt til 60 dagers fengsel i Oslo tingrett. Nå har Høyesterett forkastet påtalemyndighetens anke over lagmannsrettens frifinnende dom.

Høyesterett slår fast at Stangeland verken opptrådte grovt uaktsomt eller at han overtrådte bestemmelsen om grovt uaktsomt bedrageri, ettersom han ikke forledet pensjonsordningens sekretær.

Stangeland fikk fra sekretæren opplyst at verken inntekter av styrehonorar eller fordel av fri bil var relevant ved vurderingen av om inntektsgrensen var overtrådt.

«I en slik situasjon kan det etter Høyesteretts syn i alminnelighet ikke kreves at en pensjonssøker gjør ytterligere undersøkelser», heter det i avgjørelsen fra Høyesterett. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere