RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stans i retur av asylbarn

Oslo (NTB): Norske myndigheter har innført midlertidig stans i retur av enslige asylbarn til andre europeiske land.

Norsk praksis har siden 2008 vært å sende enslige asylsøkerbarn tilbake til det europeiske landet hvor de søkte om asyl eller ble registrert først ved ankomst i Europa. Men etter at Europadomstolen i juni definerte praksisen som ulovlig, har Norge midlertidig sluttet å sende barna tilbake til det første europeiske landet de kom til, melder NRK.

Justisdepartementet opplyser at myndighetene vil se an konsekvensene av praksisendringen. I mellomtiden jubler Redd Barna.

- Dette er et veldig viktig skritt i rett retning for de ungene det gjelder. Det vil føre til at unger som trenger det, får en skikkelig god og grundig behandling av saken sin i Norge. Det er vi veldig glad for og det er helt rett av Norge å gjøre det, sier Janne Raanes, leder av Norgesprogrammet i Redd Barna.

Asyladvokat Arild Humlen mener returstoppen kun kan bli kortvarig. Han oppfordrer politikerne til å etablere tydeligere retningslinjer for å sikre barns rettigheter i utlendingsloven.

Tall fra Utlendingsdirektoratet (UDI) viser at hver tiende enslige mindreårige asylsøker som kommer til Norge uten foreldre, også er registrert i andre land i Europa. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere