*Nettavisen* Nyheter.

Stans i togtrafikken skaper forsinkelser over hele landet

Ifølge NSB er GSM-R-nettet, som førte til stansen, stabilt igjen og togtrafikken vil komme i gang etter hvert, men med store forsinkelser på alle strekninger. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

NSB melder om store forsinkelser på alle togstrekninger i landet etter en stans i togtrafikken torsdag morgen. Flere tog blir innstilte.

12.11.15 06:39

– Vi oppfordrer folk til å vurdere om det er andre måter å komme seg på jobb på i morgentimene, sier pressetalsperson for persontog i NSB Gina Scholz til NTB.

Alle tog i Norge sto i en periode etter klokka 4 torsdag morgen på grunn av trøbbel med kommunikasjonslinjene. Systemene er nå stabile igjen, men problemene har forplantet seg.

– Alle togene kjører igjen, men det vil bli forsinkelser. Noen steder er det snakk om veldig store forsinkelser, mens det er mindre forsinkelser andre steder. Spesielt inn mot Oslo vil folk merke det, sier Scholz.

Flere tog er også innstilt, noe som vil føre til ekstra fulle tog på enkelte strekninger. Reisende bes om å sjekke NSBs app og nettsider for informasjon om når togene går.

– Vi har foreløpig ikke oversikt over hvor mange tog som er innstilt, opplyser NSB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag