*Nettavisen* Nyheter.

Stanset bil i med dekket fullt av pilleglass

Foto: Politiet (Bergensavisen/Politiet)

I en omfattende politiaksjon ble de tre bilene fra Sverige fulgt fra svenskegrensen til Bergen.

13.01.14 14:47

BERGEN (ba.no): I Arnanipatunnelen på E16 utenfor Bergen slo politiet til. I et reservedekk i den røde Saaben fant etterforskerne 398 glass med til sammen 39800 Rivotril-tabletter. Skjult inne i en av dørene åpenbarte det seg fem kilo amfetamin.

Mandag startet rettssaken mot syv menn i alderen 25 til 33 år, de fleste kosovoalbanere hjemmehørende i Landskrona, ikke langt fra Malmö i Sverige.

Stort oppbud
Det er et stort sikkerhetsoppbud rundt rettssaken. Politiet tar ikke sjanser etter at det skal ha fremkommet trusler i fengselet og etter at en mann med tilknytning til de tiltalte ble funnet drept i Sverige i mars i fjor.

Flere av de tiltalte erkjenner seg delvis skyldig i innførsel av narkotika, men nekter skyld etter den såkalte mafiaparagrafen.

Påtalemyndigheten legger til grunn at de tiltalte tilhører et godt organisert kriminelt nettverk.

baFattet mistanke på Svinesund
Saken startet 31. oktober 2012. Tidlig om morgenen markerte en narkotikahund på en bil som ble stanset ved Svinesund. Også en annen bil i følge ble stanset.

Mennene forklarte at de hadde det travelt og at de var på vei til jobbintervju i Bergen, skriver Bergensavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Politiet

Bilene ble holdt lenge tilbake, men tollerne fant ingenting. Omtrent samtidig passerte en rød Audi eid av en av dem som ble stanset i Svinesund, en ubemannet liten grensestasjon flere mil unna.

Et overvåkningskamera på den ubemannede grensestasjonen fanget inn bilen, og tollerne fattet mistanke.

Politiet i Hordaland ble varslet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Eirik Hagesæter

Tatt av væpnet politi
Tollerne lot de to bilene ved Svinesund få kjøre videre.

På Bulken nær Voss oppdaget en sivil politipatrulje at den røde Audien og de to andre bilene nå kjørte sammen mot Bergen.

Bevæpnet politi ble utpostert, og i Arnanipatunnelen stanset etterforskerne kurerbilen og de to andre bilene som kjørte i følge. Til sammen fem menn ble arrestert.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Eirik Hagesæter

Åtte uker i retten
Politiet gjorde deretter et stort narkotikabeslag.

Siden aksjonen ble ytterligere to menn arrestert i saken. Politiet mener at ligaen transporterte stoff minst to ganger til Bergen før de ble avslørt.

Det er satt av åtte uker til rettssaken i Bergen. Det blir omfattende gjennomgang av forklaringer i tillegg til tekniske beviser som mobiltrafikk og annen teledata.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.