RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stanset «Vildanden» etter åtte timer

Foto: Festspillene i Bergen (Festspillene i Bergen)
Sist oppdatert:
Skandalen var et faktum etter at festspillsjefen stanset forestillingen i Bergen søndag.

(SIDE2:) Vegard Vinges versjon av Henrik Ibsens «Vildanden» ble urfremført i Bergen under Festspillene i helgen.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her

Den var ment å være lang. På billetten sto det at den varte fra 18.00 til 23.00 med mulig forlengelse. Men etter åtte timer var man fremdeles ikke ferdig med første akt. skriver Aftenposten.

Da hadde to tredjedeler av publikum allerede gått.

Festspilldirektør Per Boye Hansen som etter sin tid ved Komische Oper i Berlin er vant til skandale, valgte å stanse forestillingen «av hensyn til de ansatte i Festspillene og andre». Ifølge Aftenposten skal også lyden ha vært så høy at det var fare for naboene skulle klage.

Vegard Vinge og scenograf Ida Müller som står bak «Vildanden» er vant til å provosere. Deres versjon av «Gengangere» ble ifølge NRK i sin tid omtalt som «ei apokalypse i blod og bæsj».

Også Riksteatersjef Ellen Horn, som var til stede under forestillingen, sier til Aftenposten at hun følte et sterkt ubehag.

- Når publikum helt uforberedt blir sittende til over halv tre om natten, og man fremdeles er i første akt, ja da har man for lengst passert en smertegrense, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere