*Nettavisen* Nyheter.

Stappfull av alkohol

Foto: Tollvesenet/ANB (Tollvesenet)

Polsk statsborger hadde med seg litt mer kvoten.

08.11.10 15:25

Man kan trygt si at denne bilen var full av alkohol.

Sukkervegen

Natt til mandag rullet en svenskregistrert varebil over grensen i Setskog. Tollerne ble tydelig mistenksom, og stoppet kjøretøyet.

Og mannen, en 20 år gammel polsk statsborger, slet nok med bortforklaringen etter at tollerne åpnet bakdørene. For hele 1440 liter øl og 120 liter brennevin var stablet opp til taket.

Det var tollere fra Ørje tollkontor som gjennomførte kontrollen og seksjonsleder Gro Lene Gundelsby forteller at smugleren i det minste hadde gjort et forsøk på å skjule smuglingen.

- Han hadde satt opp noe papp, som dekket for vinduene, men det er jo ikke en ukjent framgangsmåte. Vi har sett trikset før, sier Gundelsby til RB.no.

20-åringen ble overlevert til mannskap fra Aurskog og Høland lensmannskontor etter tollbeslaget. Bilen ble for øvrig stoppet på det som kalles «Sukkervegen».

- Han sitter i arresten og vil bli avhørt av oss i løpet av formiddagen, sier politioverbetjent Ola Fallang ved Aurskog-Høland lensmannskontor.

Populær rute

På den samme strekningen ble det i slutten av september tatt et rekordbeslag.

En svensk statsborger kjørende på fylkesvei 241mellom Bjørkelangen og Charlottenberg med 4000 liter øl og 300 liter vin på tilhengeren. Noe som er det hittils største beslaget av øl i landet.

En måned senere sto Tollvesenet igjen på grenseovergangen og på veien kom den samme svensken kjørende med bil og tilhenger. Bak i bilen og på tilhengeren fant tollerne denne gangen tilsammen 3801 liter øl og 300 liter vin. Det er årets nest største beslag, og dermed har den svenske storsmugleren notert seg med to rekorder i år.

Les også:Storsmugler tatt igjen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.