*Nettavisen* Nyheter.

Stappfullt i fyllearresten

Foto: Lisbeth Andresen (Romerikes Blad)

- Det er helt i øvre grense før vi må benytte dobbeltrom.

11.12.11 09:36

Julebordsesongen er i gang, noe som for mange betyr store mengder alkohol i festlige lag. Likevel: For enkelte ender festen på en kald madrass i en mørk celle. Les de elleville nederst i saken.

Til sammen 11 personer måtte overnatte i politiets arrest etter utelivsbråk på Romerike natt til søndag.

- Det er helt i øvre grense før vi må benytte dobbeltrom, bekrefter operasjonsleder Bjørn Jahr ved Romerike politidistrikt til rb.no

Natt til lørdag måtte ti personer overnatte i arresten.

Blandingen av mye ungdom ute og voksne mennesker på julebord tror han skyldes den godt over gjennomsnittet travle natten for politiet.

En miks
- Det blir en miks som gjør at det er mye folk i gatene og smeller oftere enn ellers, mener Jahr.

Derfor har det også vært hendelser politiet ikke har rukket å ta tak i.

- Vi har mottatt en rekke meldinger fra folk som har blitt plaget av vorspiel og musikk, som vi ikke har hatt kapasitet til å gjøre noe med, sier Jahr.

- Vi har også tatt fem fyllekjørere over et par timers tid, og det er heller ikke bra.

- Hva kan det skyldes?

- Ikke annet enn at det til enhver tid kjører folk i påvirket tilstand, understreker operasjonslederen.

Slik var politinatta:
Klokka 23.16: En 56 år gammel mann fra Skedsmo sto og urinerte midt i Solheimsgata. Mannen nektet å oppgi personalia og skjelte ut politiet. Personen ble satt i arrest og anmeldt for urinering på offentlig sted, at han nektet å oppgi personalia og utskjelling av politiet.

Klokka 23.45: Politiet bortviser en 31 år gammel mann fra Oslo ut av fra Lillestrøm sentrum for resten av natta.

Klokka 23.57: Politiet må bortvise en 23 år gammel mann fra Oslo ut fra utestedet Klimt i Lillestrøm, da han er for beruset til å ta vare på seg selv. Mannen blir kjørt hjem av en bekjent.

Klokka 23.58: En 26 år gammel kvinne fra Skedsmo blir tatt for urinering utenfor utestedet Klimt i Storgata i Lillestrøm. Kvinnen blir anmeldt for forholdet.

Klokka 00.17: En overstadig beruset person blir tatt med til arresten fra utestedet Klimt i Lillestrøm, da han ikke etterkommer politiets krav om å forlate stedet. Personene er en 28-åring fra Oslo.

Klokka 00.20: Politiet må hente en overstadig beruset mann som har sovnet på dametoalettet på Peppes Pizza i Lillestrøm. Mannen nekter å oppgi personalia, og vil bli anmeldt for det.

Klokka 00.35: En 17 år gammel gutt fra Kongsvinger framviser falsk id ovenfor politiet i Storgata på Jessheim i forbindelse med en bortvisning. 17-åringen vil bli anmeldt for dokumentforfalskning.

Klokka 00.55: En 27 år gammel utenlandsk statsborger blir tatt med til arresten, etter ikke å ha etterkommet politiets pålegg om å fjerne seg fra Jessheim sentrum.

Klokka 00.55: Heller ikke en 24-åring fra Gjerdrum ønsket å gjøre som politiet sa, og måtte bli med til arresten da han ikke fjernet seg fra Jessheim sentrum.

Klokka 01.08: Politiet får melding om bråk på Fagerborg hotell i Lillestrøm. Bak opptrinnet står en av hotellets gjester, som med politiet til stede, forstår at det er bedre å trekke seg tilbake til rommet sitt, enn å tilbringe natten i arresten.

Klokka 01.20: Ambulansepersonell utløser sikkerhetsalarm til politiet, etter å ha blitt slått til av en person i Flatavegen på Jessheim. Hvorfor ambulansen var blitt tilkalt til adressen har ikke politiet fått opplyst. Den mistenkte, en 28 år gammel mann fra Ullensaker, tas med til arresten i Lillestrøm.

Klokka 01.51: To menn i alderen 45 og 50 år fra Ullensaker blir bortvist fra Jessheim sentrum for resten av natta.

Klokka 01.58: Fra utestedet Rockwood på Strømmen får politiet melding om en person som har begynt å kle av seg på utsiden av lokalet. Politiet får en bekjent til å frakte ham hjem.

Klokka 02.01: Drosjene ved Lillestrøm stasjon ber om bistand fra politiet etter krangling i en av drosjene. Bakgrunn for opptrinnet er noe uklart. En person kastet opp i en av drosjene, og en mann i 50-årene blir bortvist.

Klokka 02.06: To personer blir bortvist fra Jessheim sentrum, begge menn på 21 år fra Ullensaker og Enebakk.

Klokka 02.33: En 20 år gammel mann fra Skedsmo bortvises fra utestedet Gartneriet for resten av natta.

Klokka 02.44: Etter å ha vært bortvist en gang for krangling, kommer 23-åringen fra Nes tilbake til Jessheim sentrum. Denne gangen gjør politiet kort prosess og tar med seg mannen til arresten i Lillestrøm, hvor han vil bli anmeldt for orden og oppførsel.

Klokka 02.51: Politiet tar med seg en 25 år gammel mann til arresten etter slåssing utenfor utestedet Klimt i Lillestrøm.

Klokka 03.01: En 25 år gammel mann fra Skedsmo go en 25 år gammel mann fra Rælingen bortvises fra Lillestrøm sentrum.

Klokka 03.28: Politiet på Romerike blir bedt om bistand i forbindelse med en bilist som stakk fra en kontroll ved Alnabru og i retning Lørenskog. Politiet finner bilen og mannen på en privatadresse i Lørenskog. Den 28 år gamle sjåføren blir tatt med til blodprøve etter mistanke om kjøring i påvirket tilstand.

Klokka 03.50: To personer blir tatt med til arresten etter slåssing i Storgata i Lillestrøm. Personene er en 22-åring fra Lørenskog og en 23-åring fra Rælingen. Begge menn.

Klokka 04.07: En 33 år gammel mann fra Skedsmo blir stoppet ved Lillestrøm stasjon etter mistanke om kjøring i påvirket tilstand. Etter en prøve påviser mannen å ha 1,2 i promille.

Klokka 04.13: Vaktene på utestedet Martins i Lillestrøm varsler politiet etter å ha funnet en mann sovende på utsiden. 34-åringen fra Rælingen var ikke i stand til å ta vare på seg selv, og ble tatt med til arresten.

Klokka 04.25: Politiet får melding om en trafikkulykke på Åkrene i Fet. Ved å bruke rundkjøringen på sletta som hopp, har bilen kjørt ut på jordet og havnet på taket. Den polske føreren ble tatt med av ambulanse til Ahus, der det også vil bli tatt blodprøve etter mistanke om kjøring i påvirket tilstand.

Klokka 05.05: Ambulanse og brannvesen rykker ut til Finstadjordet i Lørenskog etter en automatisk brannalarm. Inne i huset finner de en mann sovende med en pizza i ovnen. Mannen i 40-årene kom uskadd fra hendelsen. Noe røykskader i huset.

Klokka 05.07: Politiet får melding om en bil som skal ha kjørt av veien og inn i et gjerde i Brøtningeveien på Rånåsfoss. Den 18 år gamle føreren fra Rånåsfoss har fått tauehjelp da politiet kommer til stedet. Det viser seg at både bilføreren og føreren av tauebilen er mistenkt for kjøring i påvirket tilstand, og tas med til blodprøve.

Les flere saker fra Romerikes Blad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.