*Nettavisen* Nyheter.

Står fast på å holde Frp ute

Venstre står bom fast på sin skriftlige velgergaranti om å gjøre alt de kan for å holde Fremskrittspartiet ute fra regjeringskontorene.

22.08.09 14:16

Oslo (NTB-Frode Kvam):Klassekampen skrev lørdag at Venstre bryter sitt eget løfte og åpner for en Frp-regjering. Men Venstre-leder Lars Sponheim sier til NTB at han er blitt fullstendig feilsitert i avisen.

- Avisen sprer løgn med sin overskrift, som de ikke har dekning for i teksten. Venstre står fast på garantien som ble skriftlig gitt via VG i fjor og gjentatt i år. Dette er helt klart: Vi skal ikke bidra til dannelse av en Frp-regjering, sier Sponheim til NTB.

Klar til å ta Frp

Venstre-lederen sier at partiet hans står klart på politisk grunnlag til å felle en regjering der Frp deltar.

- Det betyr at hvis Frp kommer i regjering, blir det fordi Jens Stoltenberg (Ap) har gitt dem regjeringsmakt. Da står vi klare til å felle Frp på politisk grunnlag, sier Sponheim.

«Venstre kommer ikke til å sitte i regjering sammen med Fremskrittspartiet», heter det i den skriftlige garantien. Videre heter det at «Venstre ikke vil være noe støtteparti i Stortinget for en regjering hvor Fremskrittspartiet deltar», og «at Venstre ikke vil støtte dannelsen av en regjering hvor Frp er med».

Dessuten garanterer Venstre at Sponheim «går av som partileder hvis Venstres organisasjon skulle ønske å gå i regjering med Frp eller støtte en regjering med Frp». (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.