*Nettavisen* Nyheter.

Står fortsatt uten mistenkte og motiv

Foto: Holm, Morten (NTB scanpix)

Politiet ber det polske miljøet om å komme med tips, etter at 32 år gammel mann ble funnet knivdrept i et bagasjerom på Montebello.

30.04.12 08:58

Politiet står fortsatt uten mistenkte, etter Montebello-drapet i Oslo. En 32 år gammel småbarnsfar fra Aurskog ble torsdag kveld funnet knivdrept i bagasjerommet på sin egen bil.

- Vi har en del interessante opplysninger vi jobber med, men vi har ikke noen klar oppfatning av hva som er motivet for drapet, sier Hanne Kristin Rohde, leder for vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt.

Les også: Slår drapsalarm etter å ha funnet død mann

Ubeskrevet blad
Ifølge Rohde er den polske 32-åringen et ubeskrevet blad for politiet, i hvert fall siden han kom til Norge i 2007.

- Vi har foreløpig ikke sjekket bakgrunnen i Polen, sier politiinspektøren.

Ifølge politiinspektøren er politiet nå spesielt interessert i å komme i kontakt med personer i det polske miljøet i Oslo og omegn, som kjenner til avdøde.

Obduksjonsrapporten ble klar natt til lørdag. Politiinspektøren sier politiet nå har et klarere bilde av hvor lenge 32-åringen hadde vært død da han ble funnet, uten at hun vil kommentere dette nærmere.

HAR DU BILDER, TIPS ELLER INNSPILL? KONTAKT VAKTSJEF@NETTAVISEN.NO

Finkjemmet bilen
Hun kan heller ikke si noe om hvor lenge den sølvgrå Golfen har stått parkert i blindveien på Montebello.

– Hva har dere funnet av tekniske spor i bilen?

- Vi har gått gjennom bilen millimeter for millimeter, men jeg har ikke fått tilbakemelding om hvilke funn som er gjort.

Natt til lørdag var politiet på adressen til den drepte mannen og hentet en bil.

En nabo forteller til VG at bilen – som skal være en avskiltet BMW serie 5-modell fra 2003 eller 2004 – sto i deres garasje da de kjøpte nabohuset til polakken i september i fjor.

Bilen sto i garasjen etter avtale med husets forrige eier, men ble flyttet ut på tunet og satt under presenning i september når de flyttet inn.

Da politiet, ifølge naboen, ble opplyst om omstendigheter rundt bilen skal de kort tid etter ha dukket opp med kranbil for å hente den ved 22.30-tiden fredag kveld.

- Politiadvokaten på saken besluttet at bilen skulle beslaglegges, fordi han lurer på om den kan ha betydning for saken. Den er imidlertid ikke noe hett spor, sier Rohde.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Politiet

«En alle tiders fyr»
Rb.no har de siste dagene vært i kontakt med en rekke naboer og bekjente av den drepte småbarnsfaren. Ingen kan forstå hvorfor han er drept.

En av dem som kjente ham best, er Remi-Elias Ottersen. Han var nærmeste nabo til den polske familien, inntil han flyttet fra bygda for et års tid siden.

Ottersen beskriver 32-åringen som «en alle tides fyr».

- Han er den beste naboen jeg har hatt. Det var aldri noe tull med dem. Vi har hatt mange koselige kvelder sammen. Han har en nydelig familie. Jeg har ikke noe vondt å si om dem, sier Ottersen.

Les flere saker fra Romerikes Blad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.