RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Står kyllingvakt

Foto: KAY STENSHJEMMET (Romerikes Blad)
Sist oppdatert:
Bilberger Vidar Nilsen sitter kyllingvakt på E6. 24 tonn kylling ligger i vraket. Så langt har fire personer prøvd seg ...

På Djupdalstoppen ligger fortsatt kyllingtraileren på sida. Bergingsarbeidet er stanset og vil ikke bli gjenopptatt før tidligst klokka 21 torsdag kveld.

Imens sitter bilberger Vidar Nilsen kyllingvakt på oppdrag fra selskapet Nortura.

- Jeg har vært her i to timers tid, så langt har fire personer parkert i veikanten, gått ut og vært på vei mot vogntoget, før de snudde da de så meg. Firmaet som eier kjøttet vil nok ikke at folk skal bli syke av kjøttet som ligger i traileren, sier Vidar Nilsen til rb.no.

Vil forhindre skader
Kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Nortura bekrefter at de har hyret inn bilbergeren til å sitte vakt. Av sikkerhetshensyn.

- Folk er nysgjerrige, det må vi bare erkjenne. I seg selv er ikke det å stjele kjøttet så farlig, men inventaret kan gå i stykker, vi er mer redde for at folk kan skade seg selv ved å gå inn i vraket, og vil forhindre det, sier Sundqvist.

Vogntoget, som krysset motgående kjørefelt på E6 og havnet i fjellveggen inneholder 24 tonn råslaktet kyllingkjøtt, som skulle til Nortura Hærland i Østfold. Der skulle kyllingen fordeles til forskjellige Prior-produkter. Nå skal kjøttet destrueres.

- Kyllingkjøttet ble most sammen med paller av tre og plastkasser inne i traileren da vogntoget veltet. I tillegg har dørene stått åpne i lang tid. Vi er nødt til å tenke mathygiene, så derfor destruerer vi alt, sier Sundqvist.

Bergingen ble avbrutt
Vidar Nilsen ble gitt bergingsoppdraget etter ulykken klokka 02.08 natt til torsdag. Han forteller at et oppdrag av denne typen tar tid:

- Først må eier av lasten bestemme seg for hva som skal gjøres med den, så må eier av lastebilen bestemme seg for hva som skal gjøres med den. Det tar alltid tid å komme i gang. Så fant vi ut at hengeren er så ødelagt at den ikke kan heises med innhold. Derfor må alle tonnene med kylling manuelt tas ut av hengeren, sier Nilsen.

Bilbergeren nekter for at det er de som forhindret trafikken i morgentimene.

- Hadde jeg fått ei krone for hver bilist som bremset ned og tok bilde av vogntoget, så hadde jeg vært millionær, sier han med tydelig kritikk av nysgjerrige bilister.

Spesialfirma hyret inn
Nilsen har registrert illsinte bilisters klaging på flere timer i kø som følge av ulykken i natt. Han mener romerikingene heller bør være takknemlige for at noen står opp om natta for å gjøre en jobb.

- Jeg synes bilistene skal være takknemlig og fornøyd med at det er så fremkommelig som det til en hver tid er på Romerike. Tar det litt lengre tid noen ganger, så er ikke det så mye å klage over, mener Nilsen.

Et eget spesialfirma er hyret inn for å ta fatt med berging av vogntoget torsdag kveld. Arbeidet vil starte etter klokka 21. E6 vil da etter planen bli stengt for en periode.

Les flere saker fra Romerikes Blad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere