RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Star Reefer kjøper kjøleskip av Siem(Ny)

Sist oppdatert:
Kjøleskipsrederiet Star Reefer har erklært en opsjon på kjøp av to kjøleskip fra hovedaksjonær Kristian Siems Siem Industries
Opsjonen gjelder kjøp av selskapet Caribbean Shipping, som eier de to moderne kjøleskipene Costa Rican Star og Caribbean Star. Skipene er på 565.000 kubikkfot og bygget i henholdsvis 1998 og 1997.

Selger er Siem Industries, selskapets hovedaksjonær. Siem Industries med relaterte selskaper kontrollerer 73 prosent av aksjene i Star Reefer

Opsjonen ble inngått i slutten av august som en brofinansieringsavtale mellom rederiet og Siem Industries.

Adm. direktør Aage Thoen i Star Reefer opplyser til iMarkedet at det hele tiden var intensjonen å kjøpe skipene, men på grunn av forhandlingene med kreditorene ble ikke kjøpet gjennomført før nå.

Skipene har hittil gått på en langsiktig kontrakt til Star til en rate på 63 cent. Fraktekontrakten faller i forbindelse overtagelsen med kjøpet bort.

Star Reefer gir 39,8 millioner dollar til sammen for skipene, mens egenkapitalelementet utgjør 10,8 millioner dollar. Differansen er gjeld, samt opsjonspremien Star har betalt til Siem Industries, opplyser Thoen til iMarkedet tirsdag.

Kjøpet vil ifølge Star Reefer gi en positiv resultateffekt i 2003 og en positiv effekt på kontantstrømmen.

Kjøpet finansieres med egne midler og en selgerkreditt fra Siem Industries.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere