RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Star Reefer med svak guiding for 2003(Ny)

Sist oppdatert:
Kjøleskipsrederiet Star Reefer forventer nå å kunne bokføre et resultat etter skatt på 5 millioner dollar for 2003, mot 6,5 i fjor. 200- estimatet inkluderer en større salgsgevinst
Det går frem av en melding fra selskapet sendt onsdag morgen.

I prognosen på 5 millioner dollar i resultat etter skatt, inngår en salgsgevinst på 5,4 millioner dollar. I tillegg er det inkludert en nedskrivning på kapitaliserte finansinntekter på 0,8 millioner dollar.

Justert for dette viser dermed den underliggende driften i Star Reefer et overskudd på 0,4 millioner dollar etter skatt. Selskapet er etter det iMarkedet kjenner til ikke i skatteposisjon.

For årets tre første måneder satt Star Reefer igjen med et resultat på 6,2 millioner dollar, mens rederiet i 2002 gikk med et overskudd på 6,5 millioner dollar. I 2002 inntektsførte Star tidligere avsetning og gevinster fra skipssalg på tilsammen 5,5 millioner dollar, juster for dette viste den underliggende driften et overskudd på 1 million dollar.

Det opplyses også i meldingen at rederiet med virkning fra 2003 vil føre regnskapene i henhold til reglene i US GAAP. Det betyr at dokkekostnader vil bli bokført i det de oppstår, og ikke bli kostnadsført over regnskapsåret, slik praksis har vært hittil. Totalt sett vil det ikke gi noen signifikant endring på 2003-tallene.

De endelige tallene vil bli fremlagt 27. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere