RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Start dine egne radio-sendinger

Sist oppdatert:
Et nytt forslag åpner for at hvem som helst kan starte sine egne sendinger i FM-båndet.

CEPT, tilsvarende det norske Post- og teletilsynet (PT) har utarbeidet det første utkastet til et forslag til europeiske land der det åpnes for at bruk av ”mikro FM-sendere” legaliseres.

Eksisterer i dag
I dag leveres det en rekke produkter, særlig MP3-spillere, som har innebygde FM-sendere. Hensikten med dette er at man kan sende radiosignaler over korte avstander til radiomottakere. Dette kan være hodetelefoner, trådløse høytalere og lignende.

En kan da også starte opp egne ”lovlige piratsendinger” i FM-båndet med egen radiokanal, selv om det ikke vil være så mange som vil få inn sendingen.

Felles standard
Bruken av denne typen utstyr er forbudt i de fleste europeiske land fordi det kan forstyrre de eksisterende FM-signalene. Kommer en derimot frem til en felles standard for hvor sterke disse mikro-senderne kan være, vil trolig Norge sammen med resten av Europa godkjenne løsningen.

Det første forslaget fra CEPT er nå sendt ut på høring. Når en endelig avgjørelse vil komme i saken er ukjent. Det er i utgangspunktet åpnet for styrke på 50 nW på senderne i FM-båndet.

Post- og teletilsynet oppfordrer norske interessenter til å studere forslaget og rapporten som ligger til grunn og komme med sine kommentarer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere