RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Starter jakten på vårtegnene

Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX
Sist oppdatert:
10,3 plussgrader var varmerekorden i Norge siste døgn. Trekkfuglene kommer. Begynner det å ligne på vår?

Det er plussgradene som dominerer temperaturoversikten over Norge fredag. Den høyeste registrerte temperaturen siste døgn var det Tafjord i Norddal kommune i Møre og Romsdal som sto for. Der var gradestokken oppe i 10,3 grader. Varme vinder som kommer over fjellene gir gjerne høye temperaturer her. Fredag formiddag var det rundt 6 plussgrader og regn i Tafjord.

Sjekk ditt vær her

7 grader i Lærdal
- Fredag morgen var det Lærdal i Sogn og Fjordane som hadde den høyeste temperaturen med 7,7 grader, forteller Camilla Øvrebekk ved Storm Weather Center til Nettavisen.

Trekkfuglene kommer
Særlig på Sørvestlandet er det meldt om mange vipeobservasjoner, et sikkert vårtegn på de kanter.

- Vi har også mange observasjoner av tjeld, gravand og sanglerke. Fuglene trekker mye på dato og når det er godt flyvær. Vi sier ikke at trekkfuglene innvarsler sol og varme, men det er uansett vårtegn for mange å høre vipa, sanglerka og se den første flokken med tjeld, sier Kjetil Solbakken, generalsekretær i Norsk ornitologisk forening til Nettavisen.

Er det vårtegn der du befinner deg? Tips oss! Send SMS eller MMS med kodeord «tips» til 1930, ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

Siste uke med vinterferie
Men meteorologen i Storm Weather Center advarer mot å tro at våren er i anmarsj allerede. I Bergen er det ennå vinterferie for skolebarna.

De som er på fjellet og tenker seg ned igjen eller skal krysse en fjellovergang, bør merke seg værvarselet for denne dagen:

Guffent vær i fjellet
Søndag kommer det et kraftig lavtrykk inn fra Nordsjøen. Det gir vindøkning og delvis sterk vind mange steder og i tillegg økende nedbør sør for Stad og Dovre.

- I fjellet ventes det ordentlig guffent vær med kuling og nedbør, sier Øvrebekk.

Lengst i nord ventes det opphold og fint vær lørdag, skyet i indre strøk.

Vind, regn, sludd og snø
Fra Vestlandet og nordover til Nord-Norge ventes det mye vind opp i kuling styrke.

I Sør-Norge ventes det lørdag et lavtrykk. Sør for Stad og Dovre ventes det en grå dag med mye snø i indre strøk og regn og sludd på kysten og i lavlandet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere