*Nettavisen* Nyheter.

Starter mot toppen i dag

I dag starter alle nordmennene på nordsiden ferden mot toppen av Mount Everest.

24.05.05 09:22

Med fullklaff kan åtte nordmenn stå på toppen av verdens høyeste fjell mot slutten av uka.

De fem fra Everest2005-ekspedisjonen, Henrik Wolf Meedom, Vidar Femdal Røe, Marius Flygind, Mattias Karlsson og Jon Gangdal, får følge av Tore Sunde Rasmussen ut fra Base Camp i dag. I tillegg vil Sigrid Hammer og Jarle Trå ta turen oppover fjellet i dag.

Helt klar
Jarle skriver på sin hjemmeside at han er så klar som han kan bli, og at han er mye bedre i halsen. Selv om den ikke er hundre prosent.

- Jeg føler at jeg er optimalt forberedt. Litt rusk kjenner jeg, men det tror jeg ikke skal hindre meg særlig.

- Det som er kritisk er været som har vært usedvanlig dårlig i hele mai. Nå kan det gå mot et godværsvindu, men det kan også bli verre. Jeg kommer til å være hard mot meg selv. Jeg snur i tide, sier han til www.jarletraa.no.

Også gutta i den store norske Everestekspedisjonen er klare for å gjøre det siste og avgjørende forsøket.

Venter på været
- Ja, da sitter vi her på overtid og venter på været som vanlig. Den ivrige leser har vel fått med seg at vi nå satser alt på ett kort og gjør et siste toppforsøk. Vi forlater basecamp i morgen med snuta oppover, og ser oss ikke tilbake før vi står på toppen.

- Dessverre har det skjedd noen tragiske ulykker de siste dagene. Vi har fått bekreftet to dødsfall av vår nabo, den russisk nederlandsk ledede ekspedisjonen. Vår nederlandske venn, Harry, bekrefter at en mann fra det slovenske 2-mannslaget som nådde toppen 21. mai ikke hadde krefter til å ta seg ned og ble sittende ca. 50 meter under toppen etter å ha sluppet opp for oksygen. I tillegg skal en amerikaner være funnet død i teltet sitt på 8300 meter, skriver Henrik Wolf Meedom og Marius Flygind på ekspedisjonens hjemmeside.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tvnorge

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.