RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Selvutløser, www.everest2005.no

Starter mot toppen i morgen

Sist oppdatert:
Den norske Everest2005-ekspedisjonen har bestemt hvem som skal gjøre det første forsøket på å nå toppen.

Marius Flygind, Mattias Karlsson og Jon Gangdal starter tirsdag fra Base Camp i sitt forsøk på å nå toppen på verdens høyeste fjell.

Går alt som det skal er de på toppen den 9. mai.

Noen dager etter
Henrik Wolf Meedom, Morden Aass og Vidar Femdal Røe utgjør topplag nummer to. De starter tre-fire dager senere. Petter Kragset og Eirik Bjargo blir også med dette laget, dersom deres akklimatieringstur er vellykket.

- Trenger Petter og Eirik mer tid, lager vi et tredje topplag. Dog avhenger den endelige sammensetningen av topplagene av været og den enkeltes helsetilstand. Begge deler endrer seg fort her nede, forteller ekspedisjonsleder Jon Gangdal til everest2005.no.

I form
Han er nå i full gang med forberedelsene til å sette inn støtet mot toppen.

- For Marius, Mattias og meg innebærer dette at "the waiting game" har begynt for alvor. Etter flere late dager i Base Camp (og to døgn lavere) var Mattias og jeg ute og snuste på toppformen i formiddag.

- Vi ruslet rolig opp et frosset elvefar til 5500 meter. Det var en god opplevelse å kjenne at det fortsatt er kraft i beina og at pusten fungerer som den skal. Marius valgte å ta det med ro i Base Camp, og blir heldigvis bedre av forkjølelsen for hver eneste dag, forteller Gangdal videre til hjemmesiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere