*Nettavisen* Nyheter.

Starter mot toppen

Nordmennene på Mount Everest har nå startet fra Base Camp. De kan komme til å nå toppen 15. mai.

12.05.05 14:08

Marius Flygind, Mattias Karlsson, Vidar Femdal Røe og Jon Gangdal har nå forlatt Advanced Base Camp, og er nå på vei opp til Nordskaret for å gjøre et toppforsøk.

- Vi har nettopp kommunisert med Jon (i ABC) på en dårlig telefonlinje. Vi prøvde å gi dem oppdatert værmelding med beskjed om å vente på oss for et felles toppforsøk med avmarsj ABC 14 mai. Svaret vi fikk var at de velger å dra opp i Nordskaret morgen med håp om å nå toppen 15. Dette kan selvsagt endres, men de er tydligvis veldig gira allerede nå, sier Henrik Wolf Meedom på ekspedisjonens hjemmeside.

Han er nå på vei opp til Advanced Base Camp, sammen med Morten Aass og Petter Kragset. De starter sitt toppforsøk om et par dager – og håper å være på toppen på selveste 17. mai.

- Formen til alle oss tre er på bedringens vei, og de ekstra dagene har gjort oss godt. Morten har korka igjen bak, men er noen kilo lettere, Petter hoster opp lungene med jevne mellomrom og Henrik er halvt blind pga et sprengt blodkar i øyet. Vi har knaska i oss en halv kilo antibiotoika og febernedsettende, og føler oss nå så klare som vi kan bli, sier Henrik videre.

Også Tore Sundt Rasmussen – som klatrer med en internasjonal ekspedisjon – har startet på sitt toppforsøk.

Planen er å bruke to dager på turen opp til ABC. Der blir de i to dager, for så å komme seg opp til Nordpasset. For så å komme seg opp til toppen.

- Det har ikke vært bra vær i det siste, med mye sterk vind. Men vi håper på mer stabile værforhold i tiden som kommer, sier han på sin hjemmeside.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tv Norge

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.