RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Starter Northern Oil-dekning med kjøp

Sist oppdatert:
Meglerhuset Terra Securities starter opp dekningen av oljeselskapet Northern Oil med en kjøpsanbefaling. Sjekk saken her
Meglerhuset Terra Securities starter opp dekning av det lille oljeselskapet Northern Oil med en klar kjøpsanbefaling.

Etter at Northern Oil fusjonerte med NaturGass i februar fremstår selskapet som et E&P selskap med virksomhet i Brasil og USA, samt at selskapet opererer og eier to rørledninger for gasstransport i og rundt hvor selskapet produserer gass i USA.

- De mindre oljeselskapene på Oslo Børs har hatt en eventyrlig kursutvikling de siste 6-12 månedene, mens Northern Oil ser ut til å være 'glemt'. Vi mener dagens virksomhet
alene gir en solid oppside i forhold til dagens aksjekurs, samtidig har selskapet flere
spennende muligheter både i Brasil og USA som ikke er priset inn i dagens kurs, skriver meglerhuset i sin debut-analyse.

De skriver videre at de har beregnet nåverdi per aksje i selskapet til fire kroner, noe som tilsvarer en oppside på 65 prosent fra dagens børskurs.

- Allerede for inneværende år tror vi Northern Oil vil tjene 13,1 millioner dollar etter skatt, noe som gir en P/E (Pris/resultat) på 7,3. Høyere produksjon og lavere driftskostnader vil i forhold til våre estimater gi en P/E 6,0 i 2006, noe som anses som meget lavt, skriver Terra Securities.

Oppsummering:
Selskap: Northern Oil (NOI)
Anbefaling: Kjøp Kursmål: 4 kr.
Meglerhus: Terra Securities ASA
Dato:24.05.05

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere