RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Starter opp igjen i Nigeria

Sist oppdatert:
Oljeprisen faller noe tilbake etter at det ble kjent at gislene i Nigeria er løslatt. Et av oljefeltene i Niger-deltaet er gjenåpnet etter å ha vært stengt i to uker.
En talsmann for Royal Dutch Shell i Nigeria sier at selskapet har gjenopptatt produksjonen ved oljefeltet som ligger i Niger-deltaet. Feltet som til vanlig produserer 115.000 fat olje om dagen, har blitt åpnet igjen etter å ha vært stengt i to uker, skriver Dow Jones Newswires.

Produksjonen ble gjenopptatt allerede på lørdag, men er fortsatt i en oppstart fase. Det er produksjonen ved oljeinstallsjoner ved EA feltet i Niger deltaet som nå har blitt startet opp.

Situasjonen i Nigeria har lenge presset oljeprisen oppover sammen med urolighetene i Midt-Østen. Oljefeltet ble stengt 14. januar etter at det opplevde tekniske problemer. Produksjonen ble allerede rammet uken i forveien da fire ansatte ved oljeinstallasjonen ble bortført av væpnede opprørere.

Talsmannen sier videre at rørledningen Trans-Ramos fortsatt er rammet av "force majeure" og at dette rammer produksjonen på 106.000 fat olje om dagen.

Selskapet opprettholder fortsatt evakueringen av 330 oljearbeidere ved fire andre oljeinstallasjoner i Niger deltaet. Disse ble evakuert etter mange angrep på en rekke installasjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere