RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Starter salg av eldre cruiseskip

Sist oppdatert:
Den asiatiske cruisegiganten Star Cruise har startet arbeid med å selge eldre cruiseskip i forbindelse med flåtefornyelsen i Star og NCL-flåtene.
Ifølge TradeWinds skal Star Cruises og deres datterlinje NCL selge tre av sin eldre cruiseskip i forbindelse med at nybyggene bli begynne å komme inn i flåten de neste årene.

Skipsmeglere opplyser til shippingavisen at Star/NCL har startet arbeidet med å selge de tre cruiseskipene Norwegian Dream (1992), Superstar Libra (1988) og den 1992-bygde Norwegian Majesty.

En megler opplyser at Norwegian Dream og Superstar Libra kan bli solgt med bareboat-kontrakter tilbake til rederiet frem til oktober 2007. Norwegian Majesty skal være tiltenkt å forsvinne fra flåten høsten 2009.

Markedsaktører sier til TradeWinds at de forventer stor interesse for skipene fra mindre aktører som ikke har råd til å bestille dyre nybygg fra verftene til Aker Yards og de tyske og italienske cruiseverftene. Disse rederiene sitter i dag gjerne med skipet bygget helt tilbake til 1960 og 1970-årene.

Star/NCL tar levering av to store skip neste år fra tyske Meyer Werft og har ytterligere to gigantskip i ordre ved Aker Yards franske operasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere