Gå til sidens hovedinnhold

Starter sikringen i dag

Byråd Merete Agerbak-Jensen (H) måtte i formiddag svare på flere kritiske spørsmål i forbindelse med de midlertidige barnehagene. Hun lovte at kommunen skal gjøre alt for å komme til bunns i saken. Men ikke at barna vil kunne flytte inn igjen med det første.

Oslo: Plan- og bygningsetaten har satt en frist til 15. august for utbedring av alle feil som nå blir avdekket.
-Selvsagt vil vi at det skal skje snarest mulig. Men uansett hvor lang tid det tar, vil ingen barnehage bli åpnet før utbedringene er utført og arbeidet kontrollert. Barnas sikkerhet må komme først, sa hun, og lovte full oversikt over alternative tilbud til barn og foreldre fredag, sier Agerbak-Jensen til Aftenposten.
I alt fem brakkebarnehager ble kontrollert i går ettermiddag av Byggforsk og Omsorgsbygg. Trolig begynner arbeidet med sikringen av barnehagene i løpet av dagen.
Vi er klare, og håper å begynne allerede i dag. Løsningene vi ser på er nokså ukompliserte, men det gjenstår litt arbeid med de tekniske beregningene før vi kan bestemme oss endelig for hvordan vi skal gjøre dette, sier Lasse Heimdal i Uniteam, et av Norges ledende firmaer innen modulbygg, til Dagsavisen. Uniteam tar på seg det fulle økonomiske ansvaret for gjenoppbygging og utbedring av barnehagene.
Underleverandørene som skal gjøre dette, vil sannsynligvis fakturere oss. Vi hadde et ansvar overfor Oslo kommune, og vi betaler regningen nå, sier Heimdal.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis