RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Øyvind Ellingsen (Rogalands Avis)

Starter torpedosoning

I dag møter Trond Bødtker til soning på Sandeid. Maleren investerte alt han eide i Spania, men mistet alt da han sendte to pengeinnkrevere på kompanjongen.

Trond Bødtker er dømt i to rettsinstanser, og anken til Høyesterett ble ikke tatt til følge. Nå har han bedt gjenopptakelseskommisjonen se på saken.

Han er, sammen med to andre, dømt for å ha sendt to litauere til Spania, i den hensikt å true sin tidligere kompanjong til å betale Bødtker 992.000 kroner.

Penger han mener å ha rettsmessig krav på.

I dommen fra Gulating lagmannsrett står det at de fornærmede følte seg sterkt truet, og at de ble truet til å betale en kontantsum og overføre et stort pengebeløp til den ene som er dømt i saken.

Mest lest i Nettavisen nå:

Krevde nesten 1 million
Dommen slår også fast at de tre pengeinnkreverne skulle ha nesten 30 prosent av beløpet.

– Jeg innrømmer at jeg i desperasjon fikk hjelp til å sende disse til Spania. Men i mine øyne har jeg lov å kreve pengene mine tilbake, sier Bødtker til RA.

Han møter i dag til soning på Sandeid, men håper å få fotlenker etter noen måneder, slik at han kan sone hjemme.

Målet er å være tilbake i jobben så raskt som mulig.

Historien om mannen som sendte torpedoer til Spania har vært omtalt i mediene, men Bødtker ønsker nå at hans side av saken skal komme fram.

– De fleste som kjenner meg vet at det er meg dere har skrevet om, men nå ønsker jeg å få fram det mediene ikke har skrevet om, sier 44-åringen.

Han viser fram mappen med dokumenter, som inneholder alt i den omfattende saken.

Øverst ligger anmeldelsen til Spesialenheten for politisaker.

Levert anmeldelse til SEFO
– Jeg kan dokumentere at min tidligere kompanjong ble anbefalt av to nære familievenner, som begge jobber i politiet, å anmelde meg. Jeg mener politiet begikk grov uforstand i tjenesten, sier han.

– Men du har jo innrømmet at du var med å planlegge det du er dømt for?

– Jo, men spørsmålet er om kompanjongen min selv hadde gått til politiet, eller om det var hans nære slektninger som oppfordret ham. Jeg kan dokumentere at han skylder meg nesten 1 million kroner, og de pengene jeg fikk tok politiet fra meg uken etter at jeg slapp ut av varetekt. De leverte pengene tilbake til min tidligere kompanjong, uten at det ble behandlet i rettsvesenet. Han innrømmet i retten at han skylder meg penger, forteller håndverkeren.

Han synes 11 måneder fengsel for å prøve å få tilbake det han mener er hans egne penger er en altfor streng straff.

Bødtker reiste til Spania i 1999, og sammen med barndomskameraten startet de et eiendomsselskap i 2000.

Han jobbet i årene 2004 til 2007 i Norge, men fortsatt for kompanjongen. Bødtker returnerte til Spania i 2007, men reiste hjem til Norge i 2010. Årsaken var at at han var uten midler til livsopphold på grunn av manglende lønn fra kompanjongens nye selskap. Kompanjongen hadde på dette tidspunktet solgt eiendomselskapet.

Bodde på gaten i Spania
– Jeg bodde på gaten i Spania. Jeg fikk ikke lønn og var totalt blakk, forteller han.

Da han kom hjem til Norge hadde han heller ikke en plass å bo, og det var da han kom i kontakt med personen som er dømt i samme sak. Vedkommende er nylig dømt i en større narkotikasak.

– Jeg visste ikke at han drev med kriminalitet. For meg var han en tidligere kollega, sier Bødtker til sitt forsvar.

Les flere saker fra Rogalands Avis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere