RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Startet gjennomgangen av drapene ved pumpehuset

Oslo (NTB): Retten startet torsdag formiddag gjennomgangen av drapene ved pumpehuset på Utøya, hvor det ifølge krimteknikerne ble skutt fra korte avstander.

14 ungdommer ble skutt og drept ved pumpehuset. 13 av dem ble funnet på stedet, mens den siste hadde blitt brakt til land og lå på brygga ved Utvika. Tre av de døde ble funnet ned mot vannet, mens ni ble funnet mellom pumpehuset og vannet.

Tina Sukuvara (18) fra Vadsø ble funnet lenger oppe, på oversiden av pumpehuset. Hun ble skutt én gang i hodet og døde tilnærmet umiddelbart, ifølge rettsmedisineren.

Sukuvara var lærling for å bli barne- og ungdomsarbeider. Hun var leder i Vadsø AUF og sto på lista til kommunestyret ved valget høsten 2011. Hun var engasjert, tok ansvar og passet på at alle hadde det bra, sa bistandsadvokaten i minneordet fra familien. 18-åringen fikk alle til å føle seg inkludert, og hun viste omsorg for alle. Sukuvara var glad i all friluftsliv, som jakt og fiske, og reiste gjerne på hytta alene, med hunden som eneste selskap. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere