RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Startet opp produksjon i Troll

Sist oppdatert:
Produksjonen fra Fram Øst i Troll-området har startet opp og det øker oljeproduksjonen fra området.
Norsk Hydro opplyser at produksjonen har startet fra Fram Øst i Troll-området.

- Det nye området vil på toppnivå bidra til at oljeproduksjonen over den Hydro-opererte Troll C-plattformen øker med 50.000 fat per dag, heter det i en pressemelding fra Hydro.

Produksjonen startet 30. oktober og ligger innenfor tidsplanen. Utbyggingen av infrastruktur for produksjon og transport på Fram Øst har kostet i alt 2,4 milliarder kroner, og Fram Øst er den andre feltutbyggingen som blir satt i produksjon i det løfterike området nord for Troll-feltet.

- Produksjonen fra Fram Øst vil på toppnivå i 2008 gi en betydelig økning i produksjonen på Troll C med 50.000 fat. Dette bidrar til betydelig økt verdiskaping knyttet til Hydros virksomhet i Troll-området, sier direktør Ivar Aasheim, som leder Troll forretningsenhet i Hydro.

Fram Øst-feltet, som består av flere geologiske strukturer, ble påvist i 1990 og rommer i alt 61 millioner fat utvinnbar olje og 3,1 milliarder kubikkmeter utvinnbar gass.

- Fram Øst er det foreløpig siste tilskudd til Hydros produksjonsportefølje i dette området. Vi planlegger å levere inn en utbyggingsplan for Vega-utbyggingen senere i år og borer for tiden en avgrensingsbrønn på Astero-funnet. Begge disse aktivitene kan gi økt aktivitet og verdiskaping i området.

Hydro er operatør i Fram Øst og har 25 prosent av rettighetene. Med seg som rettighetshavere er ExxonMobil med 25 prosent, Statoil med 20 prosent, Idemistu med 15 prosent og Gaz de France som har 15 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere