*Nettavisen* Nyheter.

Startet på ofrene i skrenten ved Kjærlighetsstien

Oslo (NTB): Terrorrettssaken startet onsdag med at retten fikk høre hvordan de to første ungdommene som ble funnet ved skrenten nedenfor Kjærlighetsstien, døde.

Skrenten har en høydeforskjell på 13 meter, opplyste politioverbetjent Gøran Dyvesveen, som ledet det tekniske arbeidet etter massakren på Utøya. Han beskrev skrenten som så bratt at man ikke kan ta seg opp uten hjelpemidler. Fem døde ble funnet i dette området.

Sondre Furseth Dale (17) fra Haugesund ble funnet i vannet anslagsvis 30 meter fra land. Alt tyder på at han ble skutt i området ved skrenten. Dale hadde fire skuddskader, og skuddskadene i brystet var umiddelbart dødelige, opplyste rettsmedisiner Åshild Vege.

17-åringen var leder av Haugaland AUF og var på Utøya-leiren for andre gang. Han var musiker, og han hadde som mål å ta ingeniørutdannelse og aller helst få jobb i Nordsjøen. Han forsto solidaritetens verdier og budskap, og han var en inkluderende og god kamerat, sa bistandsadvokat Gunhild Bergan på vegne av familien.

Simon Sæbø (18) fra Salangen i Troms ble funnet i skrenten. Han hadde to skuddskader. Skader han fikk i brystet medførte raskt bevisstløshet og død, ifølge rettsmedisineren.

Sæbø var i 2009 den yngste deltakeren på Aps landsmøte. Han ville fylt 19 år tre dager etter at han ble skutt og drept, og for familien ble 19-årsdagen hans spesiell i og med at de ikke hadde fått bekreftet om han var blant de drepte, fortalte bistandsadvokat Nadia Hall i minneordet. Simon Sæbø beskrives som en person som ville bidratt med mye positivt for svært mange hvis han hadde fått leve. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.