RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Startsiden saksøkt for musikklenking

Sist oppdatert:
Phonofile saksøker ABC Startsiden for delaktighet til ulovlig distribusjon av musikk. - Et angrep på ytringsfriheten, mener administrerende direktør Espen Udland (bildet) i Norges største nettportal.

Administrerende direktør Espen Udland vet ikke om han skal le eller gråte over søksmålet som Phonofile har rettet mot ABC Startsiden.

Ifølge Udland har Phonofile saksøkt ABC Startsiden fordi portalen gjennom sin bibliotek-kategori "fildeling" har pekt til og omtalt fildelingstjenester som KaZaA, KaZaA Lite, Grokster, Gnutella og eDonkey - for å nevne noen.

- De mener vi på en finurlig måte bidrar til, er direkte delaktige i, og ansvarlig for at brukere laster ned opphavsrettslig beskyttet materiale til sine PC-er. Phonofile vil ha oss til å fjerne alle våre pekere til denne type tjenester og omtaler i vårt bibliotek, og da rykker det naturligvis i min journalistiske ryggmarg, sier Udland til digi.no.

Saken er blitt ført i Oslo tingrett i dagene 7.-9. oktober.

- Dette har ikke bare med det at Startsiden peker til fildelingstjenester. Problemet er at de også har redaksjonelle omtaler, de gir redaksjonelle vurderinger og anbefalinger av de ulike tjenestene det pekes til. Vårt syn er at Startsiden ikke er hvilken som helst "fjortis", men en seriøs aktør som har et spesielt ansvar for hvordan man lenker opp til ting på nettet. De vet hva disse tjenestene kan brukes til, hva de faktisk blir brukt til, likevel anbefaler de dem, sier daglig leder Erik Brattås i Phonofile til digi.no.

Her kan du lese hele artikkelen hos vår søsterpublikasjon digi.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere