*Nettavisen* Nyheter.

Startskudd for laksesesongen

Det blir stappfullt i Gaula når startskuddet for årets laksesesong går ved midnatt. Torstein Rognes vil ha fisk på vekta i morgentimene.

31.05.06 11:23

STØREN (TV 2 Nettavisen): Selv om noen få elver har tjuvstartet, så er det ved midnatt 1. juni som startskuddet går for årets laksesesong på de aller fleste stedene. Så også i Gaula utenfor Trondheim.

Der ventes det invasjon av laksefiskere dagen og timene foran starten.

- Her blir det stinn brakke, fastslår daglig leder av Gaula Natursenter, Torstein Rognes overfor TV 2 Nettavisen.

- Jeg tør ikke anslå noe tall, men det er stappfullt av folk på alle campingplasser, hoteller og pensjonater i hele Gauldalen. Og det er ingen tvil om at laksefisket er uhyre viktig i forhold til næringslivet her i dalen.

Genererer mye
- Det er ikke vært lagt fram noe tall på hvor mye det genererer, men hvis en tenker på det som legges igjen på fiskekort, overnatting, mat, fylling av bensin, handling av utstyr og så videre så er det enorme summer som laksen genererer, fastslår han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jon Hagebø

Rognes kan fortelle at hele lokalsamfunnet endrer seg i tida fram mot det at laksefisket starter. Og ikke minst når fisket er i gang.

- Det er klart at når det kommer så pass mye turister til dalen så blir det en helt annen stemning her. Det bygger seg opp en forventning til det som skal skje.

Optimist
Han er optimist med tanke på om det blir en god eller dårlig sesong.

- Det ser veldig bra ut værmessig. Gaula er uregulert. Dermed er vi avhengige av at vannstand og vanntemperatur er gunstige. I fjor hadde vi en bra økning i oppfisket kvantum, til tross for elendig vær.

- Det er ingen tvil om at organisasjonen Elvene Ved Trondheimsfjorden gjør en kjempejobb for elvefiskerne. De kjøper opp notfiskernes kvoter i sjøen, slik at laksen i stedet får gå opp i elvene, roser Rognes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.