*Nettavisen* Nyheter.

Staten får nettadresse på lån

Vil skjerpe personvernet. Foto: Martin Huseby Jensen/iBergen.no

Staten får låne nettadressen «miside.no» i et halvt år. Godkjenner Språkrådet nynorske på siden, får de den så til odel og eie. Hvis ikke, tar Fjell kommune tilbake siden.

Det var mandag det ble kjent at Fjell kommune eier domenet «miside.no». Fornyings- og IT-minister Heidi Grande Røys (SV) vil lansere en servicportal der hver enkelt innbygger skal få sin side. Ministeren har sikret seg domenet «minside.no», men var for sent ute til å sikre seg «miside.no».

Måtte fri

Fjell kommune hadde nemlig allerede sikret seg eierskapet til dette domenet - og ministeren måtte derfor på frierferd. Mandag uttalte hun at hun skulle i forhandlinger med Fjell kommune - men kunne ikke love annet enn heder og ære som betaling.

Kom med ultimatum

Men da Fjell-ordfører Jan Utkilen møtte Grande Røys i Bergen mandag, hadde han et tilbud, eller ultimatum: Staten får låne nettadressen. Klarer de å bevise at de er flinke nynorskbrukere, får de siden til odel og eie.

Halvt års prøvetid

- De skal få lov å låne nettadressen i et halvt år. Men etter det skal Norsk Språkråd inn og se om de har god nok nynorsk der. Blir språket godkjent, skal de få miside.no til odel og eie, sa Utkilen, ifølge VestNytt. Vender Språkrådet tommelen ned, trekker imidlertid kommunen bruksretten, og staten mister den nynorske delen av serviceportalen.

Ga løfte

Etter å ha sjekket at ordføreren mente det han sa, lovet en strålende fornøyd IT-minister å sørge for at Språkrådet blir fornøyd. Ifølge lokalavisen påla hun der og da seniorrådgiveren sin, Ragnvald Berggrav å holde et øye med nynorskbruken på miside.no, slik at ikke Fjell kommune trekker tilbake bruksretten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.