RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Staten fornøyd med porteføljen

Sist oppdatert:
Nærings- og handelsdepartementet har hatt en avkastning på 16 prosent på sine eierposter så langt i 2004. Det er næringsminister Børge Brende godt fornøyd med
Staten er Norges desidert største investor. Verdiene av aksjene som eierseksjonen i Nærings- og handelsdepartementet har under forvaltning utgjorde i første halvår i år svimlende 128 milliarder norske kroner – en økning på 9 milliarder kroner fra årsskiftet.

Dette fremgår av en pressemelding fra Næringsdepartementet.

Justert for nedsalg og aksjekjøp har departementet oppnådd en avkastning på 16 prosent i perioden.

- Jeg er tilfreds med utviklingen som bekrefter at vi er på rett kurs. Departementet skal fortsatt fokusere på et verdiskapende eierskap i tiden fremover, sier nærings- og handelsminister Børge Brende i en kommentar.

Staten har realisert aksjer for 8,4 milliarder i Telenor mens de har kjøpt DnB NOR aksjer for 1,5 milliarder kroner.

Samtidig har de mottatt 6,3 milliarder kroner i utbytte for regnskapsåret 2003 i løpet av første halvår 2004 – og de bokførte verdiene har de unoterte selskapene har økt med 3,1 milliarder kroner i perioden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere