RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Staten har tatt for mye av utenlandske aksjonærer

Sist oppdatert:
En ny dom slår fast at staten har tatt for mye skatt fra utenlandske aksjonærer. Skattemyndighetene er dømt til å betale 5 milliarder kroner tilbake til utenlandske investorer
En dom fra Oslo tingrett har gitt staten en gigantisk skattesmell, hvis dommen blir stående.

Dommen er avsagt i en sak mellom Kreditkassen (nå Nordea) og staten. Staten skal etter dommen tilbakebetale 8,2 millioner i skatt som Nordea måtte betale inn på vegne av utlendinger for flere år siden. Renter kommer i tillegg, skriver Aftenposten.

I dag betaler utenlandske aksjonærer ekstra skatt på utbytte fra norske selskaper. I de aller fleste tilfellene er satsen 15 prosent for denne ekstra skatten.

Dette er en skatt norske aksjonærer slipper, ettersom de ikke betaler skatt på utbyttet etter at det er delt ut. Ut fra dommen i Oslo tingrett kan staten måte betale tilbake kildeskatt som er innkrevd siden EØS-avtalen trådte i kraft i 1994, skriver Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere