RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Staten positiv til ny SAS-plan

Oslo (NTB): Den nye forretningsplanen styret i SAS la fram mandag er krevende for de ansatte, men vurderes av styret som helt nødvendig, sier nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap).

- Staten som eier, er positiv til den forretningsplanen styret i SAS har lagt fram for å styrke selskapets lønnsomhet. Vi vil bidra til å sikre konsernet mulighet til å gjennomføre den nye forretningsplanen, sier Giske.

- Det blir stilt store krav til de ansatte i den nye forretningsplanen. Jeg er positiv til tiltak som styrker SAS' drift og som kan gjøre det mulig for selskapet å bli lønnsomt. Jeg håper at alle vil bidra til å gjennomføre de kraftfulle tiltakene som skal til for å sikre selskapet fremover og skape trygge varige arbeidsplasser i SAS, sier Giske.

Et viktig element i planen er salg av datterselskapet Widerøe.

- Widerøe er viktig for Norge ettersom det betjener sentrale ruter i kortbanenettet i distriktene, hvor transportalternativene er få. Selskapet har levert positive resultater over flere år, og jeg vil tro det finnes potensielle solide kjøpere for Widerøe. Et salg vil styrke SAS' likviditetssituasjon. Det kan for øvrig også bidra til at Widerøe får en mer selvstendig stilling, sier Giske. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere